Aişe (ra) şöyle buyurmuştur: “Bir kere ben: ‘Ya Rasulelah! Kadir Gecesi’ne denjk gelsem ne diyeyim?’ dediğimde:
Türkçe Meâli:
“Ey Allah! Gerçekten Sen çok affedicisin, affı seversin, öyleyse beni affet.”
Aişe (ra) şöyle buyurmuştur: “Şayet ben Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu bilseydim, onda Allah-u Teal’dan ancak afiyet isterdim.”
Bu rivayettende anlaşıldığı üzere; Kadir Gecesi’nde en çok istenmesi gereken şey afiyettir. afiyet ise dünya-ahiret, maddi ve manevi tüm belalardan kurtuluş demektir. Bu konuda birçok dua mevcutsa da, en üstünü Rasulüllah (sav)’in sabah akşam asla terk etmediği şu duadır: İbni Ömer (ra) beyanına göre: Rasulüllah hiçbir sabah ve akşam şu kelimeleri bırakmazdı.
“Ey Allah! Muhakkak ben Senden dünya ve ahiret hususunda afiyet isterim. Ey Allah! şüphesiz ki ben senden af, dinim ve dünyam, ailem ve malım hususunda da afiyet isterim. Ey Allah! Ayıplarımı ört, korkularımı emniyete çevir. Ey Allah! Beni önümden ve arkamdan, sağımdan ve solumdan, bir de üstümden koru. altımdan helak edilmemden de sana sığınırım.” Zühr, (ra)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasulüllah (sav) şöyle buyurmştur: “Her kim üç kere:
“Halim ve Kerim olan Allah-u Tela’dan başka hiçbir ilah yoktur. Yedi kat göklerin Rabbi ve büyük Arş’ın Rabbi olan Allah’ı tesbih ederim” derse Kadir Gecesi’ne yetişmiş kimse gibi olur.”